O meni

Radim u Vladi Crne Gore – Služba za informatičku podršku. Završio sam Elektrotehnički fakultet u Podgorici. Radio u Microsoft Montenegro, Elektroprivredi Crne Gore, Željezari Nikšić. Istakao bih rad na uvođenju Oracle e-Business Suite u Elektroprivredi Crne Gore, infrastrukturne servise u Vladi Crne Gore (AD, Exchange, SharePoint, elektronska sjednica Vlade, private cloud). Posjedujem sertifikate za ITIL, PM basic, kao i sertifikate u oblasti cyber security. Pohađam master studije iz sajber bezbijednosti na Univerzitetu Donja Gorica.

Glavna interesovanja: sajber bezbijednost i konsalting u vezi modernih informacionih tehnologija.

Kontakt: ranko.raicevic@outlook.com.

Advertisements

4 thoughts on “O meni”

 1. Pozdrav Ranko.
  Mislio sam da preuzmem neke sadržaje sa tvog bloga, naravno navešću te kao izvor.
  Nadam se da nećeš imati ništa protiv.
  Hvala u napred.

  1. Slobodno! Drago mi je da su sadrzaji koje postavljam korisni. Molim te samo da me obavijestis kada objavljujes sadrzaje – mozda i ja pocnem da koristim informacije koje ti objavljujes.

 2. Pozdra,

  malo tragam internetom za rješenjem problema koji me muči, ovako, na svom računaru sam instalisao virtuelnu mašinu (koristio sam prije vmware workstation, sad sam na vmware player-u) i nije to nikakav problem, mada nemam neko veliko iskustvo sa tim virtuelnim mašinama, probao sam to više iz znatiželje. E sad, javila mi se potreba da povežem virtuelnu mašinu i Host PC u lokalnu mrežu tako da sa Hosta vidim VM i obrnuto da sa VM vidim Host, i to tako da mi VM bude server a Host PC klijent? Jel mi možeš pomoći kako to da uradim?

  Hvala i lijep pozdrav!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s