Licenciranje Microsoft proizvoda

Iako je uobičajeno da se na blogovima preporučuju Internet adrese i linkovi, smatram da su pisani mediji još uvijek neophodni – da bi saznali dobre i pouzdane linkove najbolji put je da pratite specijalizovanu štampu za pojedine oblasti. Ovdje idemo obrnutim putem – preporučiću vam jedan bbroj jednog časopisa-

Licenciranje Microsoft-ovih proizvoda nije tako jednostavno – različitim korisnicima se nude različite opcije, što zavisi od potreba korisnika, broja računara, ali i budućih planova. U najnovijem, aprilskom broju časopisa PC Press (koji pratim od kada je počeo da izlazi) veoma lijepo su objašnjene najčešće nedoumice vezane za licenciranje, opis pojedinih edicija softvera. Pošto je Windows najviše korišćeni softver najviše prostora posvećeno je raznim varijantama licenciranja (OEM, FPP, OVS, OLP), ali su obrađeni i Office paketi, Windows Server, SQL server. Nijesu zaboravljeni ni Autodesk i Adobe programi. Ukratko – 16 stranica koje će vam definitivno otkloniti mnoge nedoumice (i otvoriti nova pitanja – možda ste ranije pogriješili i uzeli neodgovarajuću varijantu).

U tekstu su obrađebne i zakonske obaveze u pogledu licenciranja softvera. Iako je u tekstu opisan zakonski okvir u Srbiji, princip je isti svuda – nelegalan softver može da dovede do visokih novčanih kazni.

Preporučujem – pravac kiosk, a na adresi:

http://www.pcpress.info/softver/microsoft-licenciranje-qa/

možete pročitati dodatne odgovore na najčešće postavljana pitanja.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Uncategorized. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s