Kontejner… servera?!

hp-podPostoje kontejneri za prevoz robe, kontejneri u kojima se može stanovati, ali da li ste znali da možete da naručite i kontejner pun servera?

HP nudi da naručite kontejner pun servera ili diskova. Postoje dvije veličine: od 6 I 12 metara. U njemu može da stane do 3.500 computer nodes ili 12.000 large-form-factor hard diskova. Vaše je samo da pronađete mjesto na kome ćete ga staviti, obezbijedite napajanje strujom i mrežnu konekciju. Umalo da zaboravim, potrebno je obezbijediti i priključak za vodu – za hlađenje.

Iako ovo rje[enje nije baš jeftino, ono se već uveliko koristi u velikim zapadnim firma za datacentre. Lako je dokupiti još jedan kontejner za povećanje kapaciteta. Kontejnere proizvode i druge komapnije.

Prije nego što kažete da ovo nije baš primjereno kod nas, da je preveliko zapitajte se: da li U Crnoj Gori neko želi da  napravi private cloud čije će resurse izdavati, da li postoji potreba da neke državne institucije obezbijede veliki broj virtualnih mašina. da li postoje organizacije koje posjeduju ogromne količine dokumentacije koju bi trebalo digitalizovati, da li postoji firma koja želi da izdaje resurse za disaster-recovery,…?

Više informacija možete naći na adresi: http://h18004.www1.hp.com/products/servers/solutions/datacentersolutions/pod/index.html 

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Razno. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s