Windows 7 & Windows Server 2008 R2 – Dynamic Memory i Remote FX

thumbnailCA71HYM1Danas je objavljen dan kada će biti dostupni Service Pack 1 za Windows 7 i Windows Server 2008 R2. Korisnicima MSDN i TechNet servisa, kao i potpisnicima takozvanih Volume License ugovora SP1 će biti dostupan 16. februara, a svima ostalima 22. februara (može se preuzeti sa Microsoft Download Center lokacije, a biće dostupan i preko servisa Windows Update).

Postoje dva velika unapređenja u serverskom dijelu:

  • Dynamic Memory – memorija koju koriste virtuelne mašine se automatski dinamički alocira, što omogućava veći broj virtuelnih mašina i bolju iskorišćenost memorije (po nekim testiranjima i do 40%)
  • Remote FX – na serverskoj strani je odsada moguće virtuelizovati  Graphical Processing Unit (GPU); korisnici virtuelnih klijenata od sada mogu koristiti bez problema aplikacije za full video, aplikacije sa Silverlight tehnologijom; kompletna obrada se vrši na serverskoj strani (više detalja na http://technet.microsoft.com/en-us/library/ff817578(WS.10).aspx)

Za korišćenje FX remote funkcionalnosti neophodno je da klijent bude Windows 7 sa Service Pack1.

Slijedeći dobru praksu, Microsoft je i za ovaj Service Pack izvršio detaljna testiranja, pa istovremeno sa objavljivanjem Service Pack-a možete pročitati i Case Study o efikasnosti novih funkcionalnosti – http://www.microsoft.com/casestudies/Case_Study_Detail.aspx?CaseStudyID=4000007606.

Napomenuo bih da je zvanično obavještenje o dostupnosti SP1 za Windows 7 & Windows Server 2008 R2 objavljeno na Microsoft windowsteamblog (http://windowsteamblog.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2011/02/09/announcing-availability-of-windows-7-and-windows-server-2008-r2-sp1.aspx). Možda je ovo dobra prilika da počnete sa praćenjem blogova vezanih za Microsoft tehnologije koje su od posebnog značaja za vas i vašu kompaniju.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Windows 7, Windows Server 2008 R2. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s